Rovaniemen maastopyöräreittejä kartalla>

Rovaniemi on Lapin maastopyöräilyn keskus ja kenties paras MTB-kaupunki Suomessa. Rovaniemen maastopyöräilyn ehdottomana vahvuutena ovat helppo saavutettavuus ja rengasreittien runsaus. Polkuja löytyy moneen lähtöön ja runsaslukuinen paikallinen harrastajajoukko pitää ne ajamalla hyvässä kunnossa. Pääosin Rovaniemen vaarat tarjoilevat kangasmetsän neulaspolkua, mutta joukkoon mahtuu myös kivikkoa, juurakkoa, komeaa silokalliota ja mutaa. Maisemat paljastavat, että Lapissa ollaan!


Mihin kannattaa suunnata maastopyöräilemään?

Loistavia maastopyöräilymahdollisuuksia on Rovaniemen kaupunkia ympäröivillä vaaroilla. Ounasvaaralla Kemijoen itäpuolella on paljon polkumaastoa. Myös Rollo MTB–tapahtuman reitti löytyy sieltä. Keskustasta nouseva Korkalovaara toimii porttina pidemmille reiteille Mäntyvaaraan, Vennivaaraan ja Sinettäjärvelle. Ounasjoen ja Kemijoen pohjoispuolella löytyy useita pidempiä ja vaihtelevia reittejä sekä poluilta, latupohjilta että kärryteiltä.


Miten maastopyöräreitit löytyvät?

Helpoiten Rovaniemellä pääset maastopyöräilemään Ounasvaaralla, josta löytyy myös maastoon merkitty Rollo MTB-maastopyöräilyreitti. Reitille on karttaopasteet Jätkänkynttilä-sillan kupeessa, vaaran päällä Santasportilla sekä Ounasvaaran hiihtokeskuksessa. Tulostettuja karttoja voi kysellä Lapin Safareilta, Santasportilta, Ounasvaaran hiihtokeskuksesta sekä Rovaniemen matkailuneuvonnasta.

RolloMTB-reitin kartta tästä>Rollo_MTB-reitin_kartta.html
Virallinen RolloMTB-reitti Ounasvaaralla. Lue lisää>Rollo_MTB-reitti.html
Mikä on Rollo MTB? Lue lisää>Mika_on_Rollo_MTB.html
Katso lisää Rovaniemen maastopyöräilyreittejä GPS-albumista>http://www.gpsalbum.com/fi/RolloMTB
Lue lisää Rovaniemen uusista Talvireiteistä>Rovaniemen_parhaat_MTB-reitit_files/Ounasvaara_winter_sport_trail.gpx